Το νέο Honda HR-V, Οικονομία και χαμηλές εκπομπές ρύπων για το μοντέλο

By on April 27, 2015
honda

Το νέο Honda HR-V,
Οικονομία και χαμηλές εκπομπές ρύπων για το μοντέλο
Το νέο Honda HR-V φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα πιο καλύτερα μοντέλα της κατηγορίας του αφού διαθέτει πληθώρα κορυφαίων τεχνολογικών χαρακτηριστικών από την πρώτη του εμφάνιση του στις εκθέσεις, το φθινόπωρο 2015.

Παράλληλα με το στυλ, την ευρυχωρία, την ευελιξία του εσωτερικού του, και τις προηγμένες τεχνολογίες ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και ασφάλειας, το HR-V θα προσφέρει επίπεδα οικονομίας και εκπομπών ρύπων από τα καλύτερα στην κατηγορία. Από την πρώτη στιγμή θα είναι διαθέσιμο με έναν 1.6 i-DTEC diesel και ένα βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC και οι δύο της προηγμένης σειράς Earth Dreams Technology της Honda.

Συνδυάζοντας τον 1.6 i-DTEC diesel με νέο, 6άρι μηχανικό κιβώτιο, το νέο μικρό SUV θα καταναλώνει από 4,0 l/100km, με εκπομπές CO2 από 104 g/km, χωρίς να υστερούν οι επιδόσεις αφού ο κινητήρας των 120 PS επιταχύνει το νέο HR-V από 0-100 km/h σε 10,1’’.

Οι οπαδοί των βενζινοκινητήρων μπορούν να επιλέξουν τον 1.5 i-VTEC 130 PS, που πετυχαίνει κατανάλωση 5,2 l/100km με εκπομπές CO2 από 120 g/km όταν συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο CVT. Σε συνδυασμό με το στάνταρ 6τάχυτο κιβώτιο, το νέο βενζινοκίνητο HR-V καταναλώνει 5,6 l/100km με ανταγωνιστικές εκπομπές CO2 130 g/km. Η επιτάχυνση από 0 – 100 km/h ολοκληρώνεται σε 10,3’’ με το μηχανικό κιβώτιο και σε 10,9’’ με το προαιρετικό CVT.

Στην απόδοση του HR-V συντελεί επίσης η σχεδίαση και η κορυφαία αεροδυναμική του, με τις ποδιές στο κάτω τμήμα του αμαξώματος να βελτιστοποιούν τη ροή του αέρα. Σε προφίλ, το HR-V δίνει αίσθηση ενός coupé σε συνδυασμό με τη στιβαρότητα ενός SUV.

Στο εσωτερικό, το νέο HR-V θα προσφέρει κορυφαίο χώρο αποσκευών: 453λτ με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση και 1.026 λτ, όταν αυτά είναι αναδιπλωμένα. Χάρη στην καινοτόμο διάταξη χώρων, το εσωτερικό είναι εξαιρετικά ευέλικτο και περιλαμβάνει το πρακτικό σύστημα καθισμάτων Magic Seats. Υλικά premium ποιότητας και προηγμένη σχεδίαση καμπίνας συνδυάζονται με την αίσθηση ενός σπορ, προστατευμένου cockpit.

Από απόψεως εξοπλισμού ξεχωρίζει το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Honda Connect, και μία πλούσια γκάμα συστημάτων υποστήριξης της ασφάλειας που χρησιμοποιούν τεχνολογίες ραντάρ και κάμερας για την ανίχνευση του δρόμου.

Πηγή: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *