Τούρτα σοκολάτας bitter με κομμάτια σοκολάτας

By on October 11, 2017

Μια υπέροχη τούρτα-ωδή στη σοκολάτα, που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και φυσικά δε θα μείνει κομμάτι…

Υλικά

  • 2 παντεσπάνια σοκολάτας διαμ. 22-25εκ. έτοιμα ή σπιτικά (για σπιτικό παντεσπάνι δείτε σχετική συνταγή)
  • 220γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 100γρ. τρίμμα σοκολάτας κουβερτούρας
  • 60ml γάλα πλήρες
  • 350γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 8 κουτ. σούπας πραλίνα φουντουκιού (έτοιμη από βαζάκι)
  • 120ml Grand Marnier

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το γάλα πολύ καλά και το ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας με σύρμα χειρός μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Αν η μους σοκολάτας είναι λίγο ρευστή, την αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε στη μους το τρίμμα σοκολάτας και ανακατεύετε.

Με πινέλο μουσκεύετε ελαφρά τα δυο παντεσπάνια με το Grand Marnier και απλώνετε πάνω στο καθένα από 4 κουταλιές πραλίνα.

Για την τούρτα: Τοποθετείτε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος κι απλώνετε πάνω του την μισή μους σοκολάτας. Σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνετε πάνω του την υπόλοιπη μους.

olivemagazine.gr

You must be logged in to post a comment Login