Τυρόπιτα στριφτή με φέτα και δυόσμο

By on February 1, 2017
tyropita-strifti

Τυρόπιτα στριφτή με φέτα και δυόσμο

Η απόλυτη πίτα για όλες τις ώρες είναι η τυρόπιτα με φέτα χωρίς πολλά πολλά… Ιδού!

Μερίδες:8

Χρόνος προετοιμασίας:20′

Χρόνος μαγειρέματος:60′

Έτοιμο σε:1:20′

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
700γρ. φέτα
3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 αβγά
4 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο σουσάμι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη φέτα και τη σπάζετε με πιρούνι χωρίς να τη λιώσετε τελείως, έτσι ώστε να ξεχωρίζουν τα κομμάτια της. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και τα ρίχνετε στο μπολ με τη φέτα. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, λίγο πιπέρι, πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνετε γενναιόδωρα με πινέλο ένα ταψί διαμέτρου 35εκ. Στρώνετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο κρούστας και το λαδώνετε κι αυτό με πινέλο. Απλώνετε κατά μήκος λίγη από τη γέμιση και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, το στρίβετε ελαφρά και το τοποθετείτε στο ταψί, ακουμπώντας το στα πλαϊνά τοιχώματά του. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με ένα δεύτερο ρολό που τοποθετείτε δίπλα στο πρώτο. Δίπλα σε αυτό βάζετε το επόμενο, το μεθεπόμενο και πάει λέγοντας, σχηματίζοντας στο τέλος ένα σαλίγκαρο που θα καταλήγει στο κέντρο του ταψιού.

Περιχύνετε την πίτα σας με λίγο λάδι ακόμα και την πασπαλίζετε με σουσάμι. Την ψεκάζετε με λίγο νερό και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο (στην πρώτη σχάρα από κάτω) αρχικά σκεπασμένη με λαδόκολλα για να μην αρπάξει. Μετά από 45 λεπτά την ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η πίτα. Τη σερβίρετε ζεστή, χλιαρή ή και κρύα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Πηγή: Olivemagazine.gr

<

You must be logged in to post a comment Login