Ξεκίνησε η παραγωγή της Jaguar XE

By on April 15, 2015
jaguar

Ξεκίνησε η παραγωγή της Jaguar XE
Ο ανταγωνιστής των Audi, BMW και Mercedes
Ξεκίνησε επίσημα η παραγωγή του νέου μεσαίου οχήματος της Jaguar που ακούει στο όνομα XE. Πρόκειται για ένα μεσαίο sedan το οποίο θα είναι άμεσος ανταγωνιστής των τριών συνήθων υπόπτων Γερμανών, δηλαδή των Audi A4, BMW 3 Series και Mercedes-Benz C-CLASS.

Το καινούργιο αυτοκίνητο της Jaguar είναι ιδιαίτερα προηγμένο τεχνολογικά όντας το μοναδικό στην κατηγορία του στο οποίο το πλαίσιο είναι πλήρως αλουμινένιο, κάτι που συνεπάγεται χαμηλότερο βάρος, βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων.

Το αυτοκίνητο θα διαθέτει έναν κινητήρα diesel 2 λτ. σε δύο επίπεδα ισχύος (163 και 180 ίπποι με 380 και 430 Nm ροπή αντίστοιχα), έναν κινητήρα βενζίνης πάλι 2 λίτρων σε δύο επίπεδα ισχύος (200 και 240 ίπποι με 280 και 340 Nm ροπή αντίστοιχα) και έναν τρίλιτρο με κομπρέσσορα Roots που αποδίδει 340 ίππους και 450 Nm ροπή.

Πέραν των κινητήρων, το αυτοκίνητο διαθέτει υψηλή τεχνολογία και σε άλλους τομείς, όπως η αεροδυναμική απόδοση με συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0.26, ενώ και οι αναρτήσεις του έχουν κορυφαία αρχιτεκτονική, με διπλά ψαλίδια εμπρός και έναν υπερεξελιγμένο άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω, με το υλικό κατασκευής να είναι σε μεγάλο βαθμό το αλουμίνιο.

Τέλος, οι πρώτες Jaguar XE θα αρχίσουν να διατίθενται από τον ερχόμενο Μάϊο και είναι σαφές ότι οι αντίπαλοι θα πρέπει να θορυβηθούν από την τεχνική ολοκλήρωση της νέας Jag.

vncxcvxmvbx1 vncxcvxmvbx2

Πηγή: autotriti.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *