Καιρός: Νέα ψυχρή εισβολή με βροχές και χιόνια – Περισσότεροι από 5.000 κεραυνοί σε λίγες ώρες

kairos161218
kairos161218

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού από την Δευτέρα. Πέφτει η θερμοκρασία ενώ βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν όλη την χώρα. Χιονοπτώσεις προβλέπονται
στα ορεινά. Περισσότεροι από 5.700 κεραυνοί έπεσαν στο Αιγαίο.

Σύντομο ήταν το ανοιξιάτικο διάλειμμα της Κυριακής, καθώς με την νέα εβδομάδα
έρχονται πολλές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα στα δυτικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το βράδυ στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ η θερμοκρασία
θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

kolidas6151218

Την Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια
ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Τα φαινόμενα, που πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ στα δυτικά
θα εξασθενήσουν. Όσο για τη θερμοκρασία, αναμένεται να πέσει κι άλλο.

kolidas7151218

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά αναμένεται την Τετάρτη. Στα δυτικά θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο νότιο Ιόνιο. Στα υπόλοιπα, νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στη νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρεια χώρας.

kolidas9151218 kolidas10151218

Την Πέμπτη, η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν οι βροχές σε αρκετές περιοχές και οι ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Τέλος, την Παρασκευή αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, αν και αναμένονται τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και από το βράδυ στο βόρειο, ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Παρακολουθείστε την πρόγνωση καιρού για το επόμενο δεκαήμερο:

Πάνω από 5.700 κεραυνοί στο Αιγαίο

Πάνω από 5.700 κεραυνοί είχαν καταγραφεί μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του
Αιγαίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος «ΖΕΥΣ» του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, σε εξέλιξη βρίσκονται ισχυρές βροχοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Ενδεικτικά, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής (σ.σ. έως το μεσημέρι της Κυριακής) καταγράφονταν στην Ξάνθη (58 mm), στο Παρανέστι Δράμας (53 mm) και στην Καλαμπάκα Δράμας (46 mm).

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR