Η συνταγή της ημέρας: Κοτόσουπα
ΥΛΙΚΑ
1100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
110 γρ. ρύζι arborio
45 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
8 γρ. κορν φλάουρ
2 κρόκους αυγού (μέτριο)
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
40 ml ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Ρίχνουμε το ζωμό σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε
για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
2 Ταυτόχρονα ρίχνουμε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγων μαζί με την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ελαφρώς.
3 Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με το χυμό λεμονιού και αφού ανακατέψουμε
ελαφρώς αφήνουμε στην άκρη.
ελαφρώς αφήνουμε στην άκρη.
4 Μόλις το ρύζι μας είναι έτοιμο χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά. Με τη βοήθεια μιας κουτάλας
παίρνουμε ζωμό και τον αδειάζουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το αυγό ώστε να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία του.
παίρνουμε ζωμό και τον αδειάζουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το αυγό ώστε να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία του.
5 Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να
δέσει ελαφρώς. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ώστε η σούπα μας να γίνει εύγευστη.
δέσει ελαφρώς. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ώστε η σούπα μας να γίνει εύγευστη.
giorgostsoulis.com