Πέννες tunisina Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά για 3 άτομα
-
- 400 γρ. πέννες rigate
- 600 γρ. μοσχάρι άπαχο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. harrisa
- 10 γρ. αλάτι
- 10 γρ. πιπέρι μαύρο
- 2 φύλλα δάφνη
- 4 γαρύφαλλα
- 50 γρ. τοματοπολτό
- 10 γρ. κύμινο
- 1 λίτρο ζωμό μοσχάρι
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
- Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρέας.
- Μόλις ροδοκοκκινήσει και έχει πιει το νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα γαρύφαλλα, τα φύλλα δάφνης, την harrisa, το κύμινο και τον τοματοπολτό.
- Τσιγαρίζουμε πολύ καλά και μετά ρίχνουμε το ζωμό. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Από πάνω ρίχνουμε το μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.
newsbeast.gr