Σαλάτα με ζυμαρικά Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά για 4 άτομα
- 300 γρ. σπαγγέτι
- 200 γρ. ντομάτες
- 100 γρ. αγγούρι
- 100 γρ. πράσινη πιπεριά
- 50 γρ. κρεμμύδι
- 50 γρ. μαύρες ελιές
- 50 γρ. κάπαρη
- 150 γρ. φέτα
- Τρίμματα αποξηραμένης ελιάς με κρουτόν (βλ. παρακάτω)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι al dente, τα
σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. - Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και την πιπεριά σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,
τις ελιές σε ροδέλες και θρυμματίζουμε τη φέτα. - Ενώνουμε όλα τα λαχανικά με την κάπαρη και αρωματίζουμε με ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στο πιάτο. Από πάνω γαρνίρουμε
με τρίμματα αποξηραμένης ελιάς με κρουτόν. - Τρίμματα αποξηραμένης ελιάς με κρουτόν
-
Αποξηραίνουμε τις ελιές στο φούρνο στους 100 °C μέχρι να αφυδατωθούν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις ανακατεύουμε με κρουτόν ψωμιού και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ.
newsbeast.gr