Υλικά για 4-6 άτομα
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
1 φλιτζάνι χυμός από μανταρίνια
Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
80 γραμμάρια ζάχαρη
1 φλιτζάνι κονιάκ
100 γραμμάρια φουντούκια χοντροτριμμένα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Προσθέτετε τα υγρά, το ξύσμα και το μπέικιν μαζί με 4 κουταλιές από το αλεύρι
και τα χτυπάτε όλα μαζί να ενωθούν. - Συνεχίζετε να προσθέτετε αλεύρι μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
- Ζυμώνετε για λίγο, προσθέτετε τα φουντούκια και ξαναζυμώνετε για να ενωθούν
καλά με τη ζύμη. - Τη σκεπάζετε με διπλή πετσέτα και την αφήνετε μισή ώρα να ησυχάσει.
- Πλάθετε τα κουλουράκια μικρά και στρογγυλά και τα ψήνετε σε ταψάκι με λαδόχαρτο
στους 180 βαθμούς για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
newsbeast.gr