Το τρίπτυχο γεύση, χρώμα και άρωμα συναντάται σε μία σούπα που θα δώσει σίγουρα στις κρύες μέρες του χειμώνα ξεχωριστή νοστιμιά.
Υλικά
4 πατάτες μεγάλες καθαρισμένες, σε μέτρια κομμάτια
3 πράσα μέτρια, μόνο το λευκό μέρος, σε μέτριες ροδέλες
2 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
40-50ml ελαιόλαδο
4-5 φέτες μπέικον καπνιστό, σε λεπτές λωρίδες
5-6 ίνες Κρόκου Κοζάνης
800ml ζωμό κοτόπουλου, χλιαρό
500ml γάλα
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου και τον κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύετε και αφήνετε κατά μέρος.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει
το άρωμά του, αλλά να μην ροδίσει γιατί θα πικρίσει.
Πηγή: olivemagazine.gr