Κέικ βανίλιας: Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά για 8 άτομα
- 5 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 60 ml χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 60 ml γάλα πλήρες
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
- Μόλις απορροφηθούν από το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
- Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
-
Μόλις είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα
να κρυώσει.
newsbeast.gr