Λαζάνια με κιμά και κρέμα τυριών,Μια εξαιρετικά νόστιμη συνταγή
Υλικά για 4-6 άτομα
1 κουτί λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο (3 σειρές)
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και λιωμένα
αλάτι
πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 κουταλάκι βασιλικό
½ κουταλάκι θυμάρι
1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
νερό
Για την κρέμα τυριών
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κεσεδάκια τυρί κρέμα
2 κούπες καφέ τυρί φέτα τριμμένη
μισή χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
½ φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο (ή άλλο σκληρό τυρί της προτίμησής σας)
Εκτέλεση
Για την κρέμα τυριών
- Ρίχνετε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε δυνατά, στη συνέχεια προσθέτετε τα τυριά, τον μαϊντανό και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Για τα λαζάνια
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε.
- Προσθέτετε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό, και το κρασί.
- Το αφήνετε 2- 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε την ντομάτα και το νερό περίπου 1 ποτήρι.
- Το αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου ½ ώρα και να έχει μείνει αρκετή σάλτσα στον κιμά.
- Βράζετε τα λαζάνια για 3 λεπτά. Έπειτα διατηρείτε τα λαζάνια σε κρύο νερό για να μην κολλήσουν ή τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα λαδώνετε καλά ένα – ένα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ταψάκι ή πυρέξ αρχίζετε να στήνετε το φαγητό.
- Βάζετε μια στρώση κιμά με σάλτσα, μια στρώση λαζάνια και μια στρώση με το τυρί να γίνουν τρεις στρώσεις και να τελειώσετε με λαζάνια.
- Πασπαλίζετε από πάνω τυρί και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου 30 λεπτά.
newsbeast.gr