Υλικά για 4 άτομα
- 3 μελιτζάνες
- 200 γρ. αλεύρι
- 2 μοτσαρέλες φρέσκες
- 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο
- 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π.
- Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1 εκατοστού. Τις βάζουμε μέσα σε νερό με αλάτι ψιλό για να φύγει η πικράδα για 1 ώρα περίπου.
- Αφήνουμε να στραγγίξουν, τις περνάμε στη συνέχεια από το αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τις αφήνουμε να είναι λίγο σκληρές.
- Στραγγίζουμε καλά από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια σε ένα ταψί κάνουμε μία στρώση από τις μελιτζάνες.
- Από πάνω κάνουμε μία δεύτερη στρώση με σάλτσα ντομάτας και από πάνω μία στρώση με το πεκορίνο, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα κομμένη σε ροδέλες.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τουλάχιστον για 1 φορά ακόμα.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180° για 10 – 15 λεπτά και στο τέλος τις βάζουμε λίγο στο γκριλ για να τις σερβίρουμε. Τρώγονται και κρύες.
newsbeast.gr