Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο, κρέμα από μήλο και φιστίκι Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά για 16 άτομα
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 25 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 40 γρ. αλεύρι από ρύζι
- 5 γρ. μπέκιν πάουντερ
- 25 γρ. φρουκτόζη
- 1 αυγό
- 2 μήλα κίτρινα
- 1 κ.γ. κεδροκούκουτσα
- 3 κ.γ. μέλι
- 2 κ.γ. σταγόνες κουβερτούρα
- 2 κ.γ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
- Αλάτι
- 16 χαρτάκια για μάφιν
Εκτέλεση
Για την πάστα φλώρα
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2 άλευρα, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν, τη φρουκτόζη, το ελαιόλαδο, το αυγό και λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Για την κρέμα
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα μήλα κομμένα σε τετραγωνάκια, προθέτουμε το μέλι, τα κεδροκούκουτσα, ½ ποτηράκι νερό και αφήνουμε να βράσουν.
- Μόλις μαλακώσουν τα μήλα, βγάζουμε τα κεδροκούκουτσα και τα περνάμε στο μπλέντερ. Τα κρατάμε στην άκρη.
- Παίρνουμε τη ζύμη από την πάστα φλώρα, την ανοίγουμε με τον πλάστη, κόβουμε 16 φορμάκια και τα βάζουμε μέσα στα χαρτάκια από μάφιν.
-
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις είναι ψημένα, τα βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν, γαρνίρουμε με την κρέμα από μήλο, τις σταγόνες σοκολάτας και το τριμμένο φιστίκι.
newsbeast.gr