Δύο ειδών ταραμοσαλάτες για να έχετε να διαλέξετε για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Υλικά
Για την ταραμοσαλάτα με αβοκάντο
-
- 150γρ. λευκό ταραμά
- 300γρ. ψωμί μπαγιάτικο ζυγισμένο χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 300-400ml ηλιέλαιο
- χυμό από 3 λεμόνια
- 2 αβοκάντο καθαρισμένα
Για την ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς
- 100γρ. ταραμά λευκό
- 225ml ελαιόλαδο
- 200ml ηλιέλαιο
- 20ml μελάνι σουπιάς
- 85ml χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Για την πράσινη ταραμοσαλάτα: Τρίβετε το κρεμμύδι και το βάζετε μαζί με τον ταραμά και το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα χτυπάτε λίγο.
Προσθέτετε το ψωμί που έχετε μουλιάσει και στραγγίξει καλά πρώτα. Συνεχίζετε το χτύπημα και ρίχνετε το αβοκάντο και σιγά σιγά το λάδι μέχρι να γίνει το μίγμα σαν μαγιονέζα.
Για τη μαύρη ταραμοσαλάτα: χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το λεμόνι.
Μόλις γίνουν όλα ένα πηχτό μίγμα, ρίχνετε τα λάδια σε σταθερή συνεχή ροή, χαμηλώνοντας λίγο την ταχύτητα του μπλέντερ. Στο τέλος ρίχνετε και το λεμόνι και χτυπάτε να ενσωματωθεί στο μίγμα.
olivemagazine.gr