Βιδάκια με γαρίδες και μπρόκολο Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά για 4 άτομα
- 400 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. ζυμαρικά σε βίδες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 700 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
- ½ κ.γ. αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 3 κ.σ. τρίμματα από σκορδόψωμο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 3-4 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, κρατάμε το νερό και τα αδειάζουμε σε άλλη κατσαρόλα.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό που έβρασε το μπρόκολο και τα βράζουμε al dente.
- Σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, 2 κουταλιές από το χυμό λεμονιού και τη σκόνη του σκόρδου.
- Τα διατηρούμε ζεστά. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το μπρόκολο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες.
- Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ή ώσπου οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
-
Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα του σκορδόψωμου και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε αμέσως.
newsbeast.gr